• Stacks Image 395302
  • Stacks Image 395307

Det va ei gøng...

Det va ei gøng ein tradisjonell fjellgard høgt uppe i fjellsida i Holdeskaret. Gardsdrifte va krevjande og sjølv med go tegang te fiske, jakt og bærsank, va drifte prega tå nøysemd og det vart lite te overs. Ette kort so turistan updaga Hemsedal og det unike område i Holdeskaret, vart drifte meir retta mot deiris behov. Detta vart starten te Skigaarden.

Slik kunne historien vært. I våre planer har dette vært utgangspunktet. En trivelig plass høyt til fjells, som gradvis blir bygget ut over tid. Ikke helt ulikt andre større eller mindre garder i norges bygder. Uten ruvende betongkolosser, eller fremmede bygningsstrukturer.

Vårt ønske med Skigaarden er å skape en møteplass for skientusiaster i alle aldre. Enten man er på gjennomreise, alpinist, fjellfant, fastboende på Skigaarden eller rett slett litt “svølten” som me si i Hemsedal. Samtidig skal vi gi alle våre gjester følelsen av å komme hjem til oss.

Vi har forsøkt å skape en unik arkitektur, med sterke røtter i Norske tradisjoner. Landskapet skal bevares, og skiområdet forsterkes. Derfor blir all biltrafikk og parkering under bakken. Som eier av leilighet vil du oppleve Hemsedals mangfold, og Skigaardens flotte beliggenhet
Stacks Image 9595

Velkommen til fjells, velkommen hjem!

Når du følger gardsveien til fjells og passerer broen over skibakken skal du kjenne at du kommer hjem. Skigaarden ligger slik til at når du har parkert bilen i garasjen, så har du alt det du trenger for gode dager og opplevelser på fjellet.

Planleggingen og drømmen om Skigaarden er vokst frem gjennom mange års erfaring som ivrige ski og fjellfolk. I samarbeid med Skistar har vi utviklet området slik at gode løsninger ivaretar det alpine produktet og ikke minst den omkringliggende naturen.

Skigaarden er for alle og lett tilgjengelig enten du kommer med bil eller på ski, sykkel eller til fots. Om du er fastboende, gjest, eller på gjennomreise, kort eller lang visitt skal det å ankomme Skigaarden være en god opplevelse.

Her er parkering, skiveier og sykkelstier lagt slik at Skigaarden er helt bilfri. Det er skapt gode løsninger for drift av Skigaarden, med et klart skille mellom det å være gjest eller eier på Skigaarden.

Stacks Image 9593

«Tun som romleg skildring nyttast oftast der byggningane danner eit fellesskap»

Møtested for skifolket

Inspirasjonen er hentet fra skistedene i Alpene.

Lukten av ferske bakevarer, peisen som brenner og blide venner som nyter fjellheimen er tanken rundt Hovedhuset. Inspirasjonen er hentet fra skistedene i Alpene, hvor maten er fantastisk selv på de høyeste topper. Atmosfæren unik. Det skal være mulig å få mat frokost, lunsj, middag og “ta med”, derfor blir hovedhuset delt inn i flere områder.

Stacks Image 3844
Stacks Image 3850
Stacks Image 3847